Nezařazené

Španělské jídlo

Chutná cesta španělskou kuchyní: Zamiřte s námi na chutnou cestu po slunné Španělské, kde se vám otevře svět bohatých chutí a tradic. Od slavné paelly až po sladké churros, objevíme 20 nejtypičtějších pokrmů, které vám přinesou pravou atmosféru Španělska.

  1. Paella: Tradiční pokrm z Valencie, vařená rýže s různými přísadami.
  2. Tapas: Malé porce různých pokrmů, jako je šunka, olivy, kroketky a další.
  3. Jamón: Slavná španělská šunka, včetně „Jamón ibérico“.
  4. Gazpacho: Osvěžující studená rajčatová polévka.
  5. Tortilla española: Španělský bramborový omelet s cibulí.
  6. Pulpo a la gallega: Vařená chobotnice s bramborami a paprikou.
  7. Churros: Sladká smažená pečiva s horkou čokoládou.
  8. Cochinillo asado: Pečené vepřové prase.
  9. Crema catalana: Katalánská verze crème brûlée.
  10. Salmorejo: Studená rajčatová polévka, oblíbená v Andalusii.
  11. Patatas bravas: Bramborové kousky s pikantní omáčkou.
  12. Bocadillo de calamares: Sendvič s kroužky smažených kalamárů.
  13. Bacalao a la Vizcaína: Kód vařený s pikantní rajčatovou omáčkou.
  14. Fabada: Dušené bílé fazole s masovými přísadami, oblíbené v Asturii.
  15. Ensalada española: Španělský salát s rajčaty, zeleninou, tuňákem a olivami.
  16. Cordero asado: Pečené jehněčí, populární v různých regionech.
  17. Pulpo a feira: Vařená chobotnice s paprikou a bramborami.
  18. Zarzuela: Mořské plody a ryby vařené v pikantním rajčatovém základu.
  19. Tarta de Santiago: Amandlový dort z Galícii s křížem na povrchu.
  20. Casa Milà (La Pedrera): Oválná stavba s fascinující vlnící se střechou a jedinečnými sloupy.